Coș 0

PUBLICĂ

Ai scris o carte, iar prietenii care au citit-o au fost impresionați. A venit momentul să publici manuscrisul; suntem aici să te sprijinim.

Am pregătit pentru tine un set de reguli pe care te rugăm să le urmezi pentru a ușura procesul de lucru și durata până la apariția cărții tale.

Cartea ta poate fi gata in 4 pași simpli


REDACTARE/CORECTURĂ

Înainte de a trimite fișierul, ar fi indicat să îl recitești pentru a elimina eventualele greșeli. Dacă vrei să fii sigur că textul respectă toate regulile gramaticale și că nu ai litere lipsă/în plus, poți solicita serviciul de redactare/corectură. Noi lucrăm cu opțiunea Track Changes activată, așadar vei ști exact ce modificări s-au făcut asupra textului.

PAGINARE

Dacă ai cartea deja paginată, trimite-o în format pdf. Dacă nu te descurci sau vrei să ne ocupăm noi de asta, te rugăm să soliciți serviciile noastre de machetare.

Pentru a putea fi tipărit, acesta trebuie să aibă:

 • o anumită dimensiune a paginii, stabilită în funcţie de specificul cărții şi de celelalte caracteristici (număr de pagini, imagini etc.).
 • un stil specific capitolelor, subcapitolelor, legendelor, blocului de text, colontitlului şi coloncifrului
 • imagini prelucrate pentru a putea fi tipărite

COPERTA

Ca și în cazul textului, există o multitudine de decizii care trebuie luate în privința coperții. Ce imagine să folosesc? Am dreptul să folosesc acea imagine? Ce culori să aleg? Ce font să aleg pentru titlu? Unde să-l poziționez? Cum pregătesc fișierul pentru tipar? Care este diferența între CMYK și RGB? Ce sunt marginile de tăiere? Cum se calculează cotorul cărții?

Dacă te simți copleșit de aceste întrebări, achiziționează serviciul creare copertă al Editurii Berg.

Noi vom analiza materialul și te vom contacta în cel mult 48 de ore. Nu uita să ne lași toate datele tale de contact: nume, prenume, număr de telefon, adresă de e-mail.

PUBLICARE

Acum este momentul unei discuții cu unul dintre specialiştii noștri, care îţi va spune de ce anume are nevoie manuscrisul tău pentru a deveni o CARTE.

De asemenea, poți discuta cu acesta detalii legate de promovare, distribuție, redactarea recenziilor etc.

Întrebări Frecvente

Există anumite reguli de scriere a textului?

Desigur:

 • scrie textul cu diacritice și pe cât posibil fără greșeli.
 • lasă spațiu după semnele de punctuație, niciodată înainte de acestea.
 • folosește Times New Roman. Fontul final va fi ales ulterior.
 • marchează sfârșitul rândului cu ENTER.
 • folosește INDENT pentru a marca alineatul.
 • folosește opțiunea INSERT FOOTNOTE pentru notele de subsol.

Nerespectarea cerințelor de mai sus duce la o tarifare suplimentară și la o durată mai mare de execuție.

Ce format trebuie să aibă fișierele pe care le trimit?

 • sunt acceptate fișiere cu extensia .doc, .rtf, .txt. (Reține totuși că un fișier cu extensia .txt nu păstrează caracteristicile de formatare ale textului.)
 • trimite imaginile în format .jpg, .tiff, .cdr, .psd, .eps, la o rezoluție cât mai bună. Fișierele cu o rezoluție mai mică de 300 dpi nu sunt potrivite pentru tipar. De asemenea, nu putem folosi imaginile deja introduse în fișierul .doc.

Cât costă acordarea ISBN-ului?

Editura BERG acordă GRATUIT atât ISBN, cât și descrierea CIP, pentru fiecare titlu apărut sub sigla editurii.

În cât timp îmi este publicată cartea?

O carte este gata de trimis în tipar în aproximativ patru săptămâni. Desigur, există cazuri speciale, în care procesul de editare poate dura mai mult. În momentul în care o carte este trimisă către editură spre evaluare, colectivul redacțional (alcătuit dintr-un redactor specializat în tipul respectiv de lucrare și specialistul DTP, care se ocupă de machetare și de copertă) va face o estimare a timpului necesar până la finalizare.

Există un tiraj minim obligatoriu?

Nu. Noi nu condiționăm publicarea cărții de tipărirea unui anumit tiraj. Cu toate acestea, trebuie să știți că 8 exemplare din tiraj vor fi trimise către Biblioteca Națională a României, conform legislației în vigoare.

Pot apărea costuri ascunse?

Toate costurile legate de apariția cărții vă sunt comunicate încă din etapa de evaluare. Cu toate acestea, prețul de tipar poate varia ușor, căci nu putem estima numărul exact de pagini pe care îl va avea cartea. De asemenea, dacă vă exprimați dorința de a folosi  o anumită imagine pe copertă, ale cărei drepturi de autor nu le dețineți, la prețul de producție se va adăuga prețul respectivei imagini.