Intrebari Frecvente

Există anumite reguli de scriere a textului?

Desigur:

  • scrie textul cu diacritice și pe cât posibil fără greșeli.
  • lasă spațiu după semnele de punctuație, niciodată înainte de acestea.
  • folosește Times New Roman. Fontul final va fi ales ulterior.
  • marchează sfârșitul rândului cu ENTER.
  • folosește INDENT pentru a marca alineatul.
  • folosește opțiunea INSERT FOOTNOTE pentru notele de subsol.

Nerespectarea cerințelor de mai sus duce la o tarifare suplimentară și la o durată mai mare de execuție.

Ce format trebuie să aibă fișierele pe care le trimit?

  • sunt acceptate fișiere cu extensia .doc, .rtf, .txt. (Reține totuși că un fișier cu extensia .txt nu păstrează caracteristicile de formatare ale textului.)
  • trimite imaginile în format .jpg, .tiff, .cdr, .psd, .eps, la o rezoluție cât mai bună. Fișierele cu o rezoluție mai mică de 300 dpi nu sunt potrivite pentru tipar. De asemenea, nu putem folosi imaginile deja introduse în fișierul .doc.

Cât costă acordarea ISBN-ului?

Editura BERG acordă GRATUIT atât ISBN, cât și descrierea CIP, pentru fiecare titlu apărut sub sigla editurii.

În cât timp îmi este publicată cartea?

O carte este gata de trimis în tipar în aproximativ două săptămâni. Desigur, există cazuri speciale, în care procesul de editare poate dura mai mult. În momentul în care o carte este trimisă către editură spre evaluare, colectivul redacțional (alcătuit dintr-un redactor specializat în tipul respectiv de lucrare și specialistul DTP, care se ocupă de machetare și de copertă) va face o estimare a timpului necesar până la finalizare.

Există un tiraj minim obligatoriu?

Nu. Noi nu condiționăm publicarea cărții de tipărirea unui anumit tiraj. Cu toate acestea, trebuie să știți că 8 exemplare din tiraj vor fi trimise către Biblioteca Națională a României, conform legislației în vigoare.

Pot apărea costuri ascunse?

Toate costurile legate de apariția cărții vă sunt comunicate încă din etapa de evaluare. Cu toate acestea, prețul de tipar poate varia ușor, căci nu putem estima numărul exact de pagini pe care îl va avea cartea. De asemenea, dacă vă exprimați dorința de a folosi  o anumită imagine pe copertă, ale cărei drepturi de autor nu le dețineți, la prețul de producție se va adăuga prețul respectivei imagini.

Ce procent din drepturile de autor îmi revine?

Spre deosebire de editurile tradiționale, Editura Berg NU preia drepturile de autor. Deci procentul care vă revine ca autor publicat de Editura Berg este de 100% (din care se scad taxele datorate statului și distribuitorilor, în cazul în care optați pentru o anume rețea de distribuție).